Grundtvig - delavnica vseživljenjskega učenja

V terminu od 14.06.2013 do 21.06.2013 je v Termah Dobrna potekala Grundtvig delavnica “AKTIVIRAJMO LASTNE USTVARJALNE POTENCIALE SKOZI POVEZOVANJE Z ZDRAVILNIMI SILAMI NARAVE” za gibalno ovirane osebe in njihove spremljevalce iz Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Slovenije.

Namen delavnice je bil usposabljanje in pridobitev lastne izkušnje za samopomoč in dvig kakovosti na vseh področjih življenja.

Skozi praktično izkustveno delo in medsebojno izmenjavo smo spodbujali pozitivno samopodobo, spoznavali zdravilne moči petih elementov in svoje lastne ustvarjalne potenciale ter se usposobili za dejavno soočanje z vsakodnevnimi izzivi in vključitvijo v družbeno življenje.

Delavnica je potekala osem dni v Termah Dobrna, kjer so nas naravne zdravilne energije izdatno podpirale. Nastanjeni smo bili v Hotelu Vita****, prijaznem do invalidov.

Gradivo

Grundtvig

Grundtvig je del programa Evropske unije Socrates, ki temelji na filozofiji vseživljenjskega učenja. Ta postaja vedno bolj pomembna, saj znanje v sodobni družbi hitro zastara in ga je potrebno sproti obnavljati in nadgrajevati.